GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKMennyire erős az EXTRA COFFEE?

A kávé ereje sok mindentől függ. A kávé főzés fajtájától kezdve, a lefőzés idején keresztül a mennyiségig. Sokak a sötét pörkölésű kávét érzik erősebbnek, pedig az általában kevesebb koffeint tartalmaz, mint egy világos pörkölésű kávé. Szerintünk a lényeg a kávébabokban rejlik. Minkét kávékeverékünkhöz a világ legerősebb fajtájú Robusta kávéiból válogattunk, így a megszokott kávékhoz képest kétszer olyan erősségű.


Mennyi koffeint tartalmaz az EXTRA COFFEE?

Max Power kávénk 3% feletti koffeintartalmú, míg a Vintage Italian Espresso 2,72%.


Tartalmaz az EXTRA COFFEE hozzáadott koffeint?

Nem. Kizárólag a kávészemek eredeti koffeintartalmát.


Milyen pörkölésű a kávé?

Mindkét kávénk közepes pörkölésű.


Mennyivel erősebb az EXTRA COFFEE, mint a többi kávé?

A kávé koffein tartalmát nem csak a kávébabok fajtája, hanem elkészítésük módja is befolyásolja. A szokásos presszó kávék általában olyan 1,5% koffeint tartalmaznak, ezzel szemben az EXTRA COFFE a dupláját. Az Arabica kávénak 1,2-1,8%-os a koffein tartalma, míg a Robusta ennek a kétszeresét, közel 2,4%-tól akár 3% feletti koffeint is tartalmazhat.


Milyenfajta kávébabból készül?

Max Power kávénk 100% guatemalai és mexikói Robusta kávéból, a Vintage Italian Espresso 20% brazil Arabica, és 80% vietnámi és ugandai Robusta kávéból készül.


Mennyi adag kávé készíthető egy 250g-os csomagból?

Átlagosan 7 gramm kávéból főzünk egy adag eszpresszót, ami azt jelenti, hogy egy 250 grammos csomag kb 35 adag kávéhoz elég.


Milyen finomra van őrölve a kávé?

Őrölt kávénk presszógépekhez és "kotyogós" mokka főző finomságúra van őrölve.


Milyen a kávék csomagolása?

A kávé minőségét egy kiváló csomagolás hosszú ideig képes megőrizni. Őrölt kávénk fém dobozban, konzerv csomagolásban, kerül forgalomba. Pörkölés után a kávét túlnyomáson, a levegő kizárásával, nitrogén hozzáadásával csomagolják, mely a világ legfejlettebb kávécsomagolása.

Szemes kávénk szeleppel ellátott aromazáró csomagolásban kerül forgalomba. A szelep segítségével a pörkölés után a szén-dioxid távozni tud a csomagolásból, az oxigén viszont nem jut be, és a csomagot megnyomva érezhetjük a kávé illatát. 

Kapszulás kávéink Nespresso kompatibilis gépekhez megfelelőek. Nem használunk alumínium kapszulákat.


Hogyan tároljam a kávét felbontás után?

A csomag kibontásakor rögtön megkezdődik a kávé oxidációja, az illékony anyagok eltűnnek, és a kávébabok azonnal elkezdik felszívni a nedvességet környezetükből. Éppen ezért a kávét mindig tartsuk hűvös, száraz és napfénytől védett helyen, oxigéntől elzárva. Ne tároljuk a sütő közelében vagy a konyhapult azon részén, ahol folyamatos napsugárzás éri. A felbontott csomagolást próbáljuk meg légmentesen lezárni.


Mennyi kávét használjak egy adaghoz?

Átlagosan 7 gramm kávét szoktak felhasználni egy normál adag presszó kávé készítéséhez.


Mi a különbség a Max Power és a Vintage Italian Espresso között?

Max Power kávénk 100% Robusta, míg a Vintage Italian Espresso 80% Robusta és 20% Arabica kávékeverék.


Hol pörkölik a kávét?

A kávék olaszországi partnerünk kézműves kávépörkölő manufaktúrájában készülnek.


A rágó mennyi koffeint tartalmaz?

A rágó 20mg koffeint tartalmaz drazsénként.


A rágó cukormentes?

Igen.


Mik a csokoládé összetevői?

Belga kévés étcsokoládé összetevők: cukor,kakaómassza, kakaóvaj, kávé paszta (kávé, aroma, növényi zsír - pálma napraforgó-repcemagolaj), emulgeálószer: szójalecitin), vízmentes tejzsír, zsírszegény kakaópor, természetes vanília aroma, emulgeálószer: szójalecitin, fényező anyagok: gumiarábikum, shellakk. Kakaó szárazanyagtartalom min.45%. Tejet, szóját tartalmaz.

Étcsokoládéba mártott kávészem drazsé összetevők: Kávészem 27%, étcsokoládé (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emugálószer: szójalecitin), cukor, természetazonos vanília aroma, fényezőanyag: shellakk. Kakaó szárazanyagtartalom min. 53%. Tartalmaz: szója. Nyomokban tartalmazhat glutént, tejszármazékot, dió-pisztácia-mogyoróféléket, tojást.