RÓLUNK

Hivatásos zenészekként, kávéőrültekként, mániákus koffeinistákként koncertturnéink alkalmával végigkóstoltuk a Nagyvilágot. Kerestük az erős, intenzív, testes kávét, amire rámondhatjuk, igen ez az, ezt kerestük! Volt sok kávé közeli élményünk, de az igazit most tudtuk csak megkapni.

A saját kávénk, az Extra Coffee lett a mi méregerős Feketénk. A világ legerősebb kávéfajtáiból válogattunk, olasz, spanyol pörkölőmanufaktúrákban kísérleteztünk. A végeredmény elégedettség, büszkeség és öröm.

Nekünk a kávé több, mint egy ital. Minden termékünk kiváló minőségű kávészemekből és egyedi pörköléssel készült, a legelhivatottabb olasz mesterek gondos munkájának felügyelete alatt.

Célunk, hogy az EXTRA koffein és energia szerelmesei kedvükre válogathassanak kávékülönlegességeink között.

Ha megkóstolod, te sem leszel többé ugyanaz. Szeresd, élvezd te is!

Tamási László és Csikány TamásOlasz pörkölőmesterink célja, hogy  kávéink a vevő és a pörkölő között összhangot képezzenek, és olyan kávé kerüljön a poharadba, amire igazán vágysz.

Több évtizedes tapasztalatukra hagyatkozva készítették el kávékülönlegességeinket a világ legerősebb típusú kávéiból gondosan válogatva, az EXTRA kávézás élményéért.

AHOGY NÁLUNK KÉSZÜL:

Mestereink a kávépörkölés során a kávébabot 200-220 ° C hőmérsékletre hevítik. Forgódobos módszert alkalmaznak, a kávé a dob belsejében pörkölődik, ami a belső pengéknek köszönhetően folyamatosan keveri a kávét, ezáltal homogén pörkölést tesz lehetővé. A pörkölés kb 15-20 percig tart, a kávé típusától és a kívánt íztől függően. Kávéink jelenleg közepes pörköléssel készülnek.

PÖRKÖLÉS

Számunkra a pörkölőmester olyan, mint egy művész, aki igazán jól tudja használni a nyers alapanyagokat valami egyedi megalkotásához. Éppúgy, ahogy a festő a színeket, vagy a zenész a hangokat, mikor összetett dolgokat képzel el, majd hoz létre.

"Nekem személy szerint sok elméletem van a színekkel kapcsolatban, de soha nem gondolok rájuk, amikor festek" - Kandinsky


Az alkotás művészete az érzelmeken és a képzeleten alapszik, de csak akkor sikerül valami kiválót létrehozni, ha mélységesen értünk is ahhoz, amit csinálunk.


E folyamat során a kávébab folyamatos átalakuláson megy keresztül, például a cukrok karamellizációján és a cellulóz karbonizálásán, amelyek a bab jellegzetes színét adják, valamint illékony vegyületeket képeznek, amik a pörkölt kávé sajátos aromáját nyújtják. A pörkölt kávészem térfogata körülbelül 30% -kal nő, miközben súlya csökken az elpárolgó víz miatt.

Minél tovább pörköljük a kávébabot, az íze annál füstösebb keserűbb, markánsabb lesz, azonban a koffein egyre inkább elszáll belőle. Így igyekeztünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt a pörkölés során, hogy megtartva a testes, kiegyensúlyozott ízvilágot, EXTRA erős és magas koffeintartalmú kávét kapjunk...Ha neked is a kávé az első reggel, vagy épp fel akarod pörgetni az agytekervényeidet, és kihozni magadból a maximumot, akkor töltődj fel Magyarország legütősebb kávéjával!

                                                                                            .

MIÉRT VÁLASSZ MINKET?

A LEGERŐSEBB KÁVÉK

Az EXTRA COFFEE kávékülönlegességek a világ legerősebb kávéfajtáiból lettek összeválogatva! A normál kávék koffeintartalmának dupláját tartalmazzák, mindamellett, hogy természetes és finom.

TÖBB ÉVTIZEDES TAPASZTALAT

Kávéink több évtizedes tapasztalattal rendelkező olasz pörkölőmesterek keze munkáját dicsérik, ami önmagában garancia a minőségre.

PRÉMIUM MINŐSÉG

Ebben nem ismerünk tréfát! Minden termékünk kiváló, prémium minőség. Mindamellett fontos számunkra a vásárlói visszajelzés, ami alapján javítani tudjuk az esetleges hibákat.

TE VAGY A LEGFONTOSABB

Célunk, hogy minden vásárlónk elégedett legyen, és azt kapja, amire vágyik. Nekünk Te vagy a legfontosabb, hiszen a legjobb reklám és visszajelzés az elégedett vevő.

ÉLMÉNYT VESZEL

Nálunk nem csak egy kávét vásárolsz! Itt élményt vásárolsz! Mégpedig az EXTRA kávézás élményét, ami stílusos és minőségi.

GYORS ÉS PONTOS KISZÁLLÍTÁS

Könnyedén ki tudod választani, és meg tudod rendelni a számodra megfelelő termékünket a webshopon keresztül, amit igyekszünk gyors és pontos kiszállítással jutalmazni.

REFERENCIÁK

"Zenészként az életem egyik fontos lételeme. Számomra több, mint kávé. Mert méregerős, finom és mindenben extra. A kávé próbája az ivás. . Kóstold meg te is!!"

CSIKÁNY TAMÁS - FÁCÁN

Tulajdonos

"Miért innál egy vegyszerekkel teli szintetikus energiaitalt egy jó erős kávé helyett, ami az egyik legrégebbi és legtermészetesebb energiaital a világon!"

TAMÁSI LÁSZLÓ

Tulajdonos